Alla inlägg den 11 mars 2010

Av Daniel Holmén - 11 mars 2010 10:49

Är det inte dags att någon sätter sig ner med Uma Thurman och frågar hur det egentligen står till? I början av sin karriär plockades hon fram av Quentin Tarantino och fick således förmånen att medverka i en av 90-talets mest berömda kultklassiker; "Pulp Fiction". Därefter gjorde hon några märkliga karriärval, medverkade bland annat i "Sanningen om katter och hundar", och höll på att falla i glömska helt och hållet. Vad som kunde blivit hennes räddning 2003 var när Tarantino ytterligare en gång tog henne under sina vingar och gjorde henne ikonisk i det fantastiska våldseposet "Kill Bill".


Nu hade hon alla chanser att verkligen välja sina roller, utnyttja det faktum att en hel värld avgudat hennes coolness i "Kill Bill" och hon därmed nått en viss kultstatus bara genom Tarantinos filmer.


Det dröjde dock inte länge innan vi kunde konstatera att vi inte sett sådana ofattbara karriärval sedan gamle gode Chevy Chases uppgång och fall. Fröken Thurman dök nämligen upp i floppar som "Mitt Super-Ex" och filmatiseringen av den hemska musikalen "The Producers" - och nu är hon tillbaka igen med den "verklighetstrogna komedin" Motherhood!


Uma? Hur är det fatt?


 

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards