Alla inlägg den 30 maj 2009

Av Daniel Holmén - 30 maj 2009 12:57

Filmen var väl kanske inte "den ultimata skräckupplevelsen" som utlovat, men överlag var det roligt och häftigt att se riktig spelfilm i verklig 3D. Det var alltså riktigt, riktigt bra gjort. I slutet avlossar någon ett skott, och kulan går iväg i slow motion mot och över publiken. Det kändes verkligen som om kulan svävade där mitt framför ansiktet, det var nästan så att man satte upp handen sådär fånigt för att känna efter. Ett sus gick igenom publiken, ett riktigt "wooooaaaaaoooooo". Sjukt häftigt. SJUKT häftigt. 


Men vilka psykopater det är på biograferna! Bredvid mig satt en tjej som bokstavligt talat höll på att garva ihjäl sig varje gång någon dog i filmen! Min stolsrygg skakade av hennes skrattanfall när någon fick sina tarmar utslitna i filmen! Alltså, det är ju en sak att fnissa åt vissa moment i en skräckfilm, men garvar man så att man sätter i halsen åt ond bråd död är det något som inte stämmer. Hon var fan läskigare än själva filmen!

Bredvid Niklas satt en snubbe som var där tillsammans med sin flickvän, och han snackade HÖGT och LJUDLIGT under hela filmen. Ibland hörde man hur tjejen viskade något till honom, typ en fråga eller nåt, varpå han svarade SÅ ATT HELA BIOGRAFEN HÖRDE VAD HAN SA! Inte för att någon förstod vad han sa, men högt som fan snackade han i alla fall. Så pass att en snubbe tre rader bakom oss gapade "KÄFTEN, FAN!" vid något tillfälle, men det hjälpte naturligtvis inte. Jag undrar hur det känns att vara tillsammans med en sån snubbe? Vad tänker den där bruden när folk runtomkring hycshar och skriker skällsord åt hennes snubbe, och han bara fortsätter prata? Är hon kär i en sådan människa? Vi som sitter närmast vågar självklart inte säga något, för då väntar han säkert utanför när filmen är slut. Med en kniv, sina knytnävar eller med hela sitt crew. Jag tar åtminstone inte sådana risker. Bättre fly (vara tyst) än illa fäkta. Tyvärr är det så. 


Jag och Niklas smugglade in en flaska med en förfriskande drinkblandning, eftersom vi skulle direkt ut och dansa efter bion. Väldigt fjortis, men väldigt kul. Mot slutet av filmen var vi lite härligt fnittriga, inget fel med det. Sedan åkte vi till Paradise, dansade till dåliga Eurovisionlåtar och shotade tequila. Niklas och hans jäääävla tequila. 

Ovido - Quiz & Flashcards