Alla inlägg den 9 september 2009

Av Daniel Holmén - 9 september 2009 17:55

Vi konstaterade när vi släckt lampan igår att det är tystare här än vad man kunde tro att det skulle vara. 10 sekunder senare gav Niklas ifrån sig sin första snarkning, så det var tydligen inga problem alls att sova. Men snacka om att klockan inuti kroppen är helt fucked up, första gånge jag vaknade och kände att jag absolut inte kunde sova längre så var klockan 05:08.


Det första vi gjorde igår när vi checkat in på hotellet var att ge oss ut i mörkret här i området för att köpa vattenflaskor.Vi hittade en skum Liquor Store med tveksam belysning (vad annars?) där vi inte bara köpte vatten, jag passade dessutom på att köpa två av mina favoritgrejer från New York-tiden: Diet Snapple Raspberry Tea, och Pepperidge Farm Soft Baked Chocolate Chunk Cookies. Ni hör på bara namnet att de är de godaste kakorna som någonsin gjorts.


Nu ska vi kolla biljetter till Alcatraz och ge oss ut på stan! Det ska bli ruskigt spännande att se San Fran i dagsljus! Nedan är en förhandstitt på den fantastiska utsikten från vårt fönster.


 

Av Daniel Holmén - 9 september 2009 09:48

Efter ett helt dygns oändligt resande sitter vi nu på vårt hotellrum i ett sjaskigt område i centrala San Francisco. Flygresan gick bra men kändes löjligt lång, särskilt som upplägget var lite stressigt i början för att sedan följas av massor av dödtid. Varför stressar man fram "middagen" och den ENDA filmen på nio timmar samtidigt, för att sedan inte ha något kvar att bjuda på? Filmen som visades var för övrigt "The Proposal" med Sandra Bullock och Ryan Reynolds, som kanske framkallade några fniss här och där. Skrattet fastnade dock i halsen när vi hade bytt flyg och samma film visades en gång till! Och det var alltså den enda filmen som visades på typ 15 timmars flygande - två gånger!


Förutom några felaktiga ordval ("Sfanks" istället för "Fine, thanks") i språkuppvärmningen så har allt gått kanonbra. Hotellet är lite läskigt - trånga korridorer, dörrar som står halvöppna in till kolsvarta rum, märkliga dofter och ljud, och lampor som blinkar frenetiskt bara man går över golvet. Dessutom låg det en filt utanför hotellentrén som började hosta när vi gick förbi! Under den låg nämligen en rosslig kvinna och sov! Just nu ligger vi här och lyssnar på diverse sirener utanför fönstret...


Klockan är 01:00, vi har vart vakna i över ett dygn och vi är härligt fnittriga så vi MÅSTE sova i den förhoppningsvis LUSfria sängen nu. Imorgon ska vi göra stan och samtidigt hitta nån annanstans att bo. Goodnight America, wherever you are!

Ovido - Quiz & Flashcards