Alla inlägg den 16 september 2009

Av Daniel Holmén - 16 september 2009 06:17

Vi är i Santa Barbara och har ikväll druckit BEACH BLACKOUT, en big-ass drink som utklassar typ allt annat. Kolla bara storleksskillnaden mot de två vanliga drinkglasen bredvid! Och nej, de är inte små. De är typ ölglas.

 

Av Daniel Holmén - 16 september 2009 01:38

VI LEVER! Att hämta bilen i San Francisco gick snabbt och smidigt, och det har överlag gått väldigt bra att köra. Jag har kört fel X antal gånger, men GPS:en har varit en riktig livräddare. (Vi har döpt den till Liza. With a Z.) Vi hade AAAALDRIG klarat oss utan den. Idag råkade jag köra för nära trottoaren när jag skulle parkera så det blev en fet repa i navkapseln på ena däcket, men det är väl inte hela världen. När vi hämtade bilen tecknade jag varenda försäkring man kunde få, så vi är fully covered. Det kostade lite extra men det var liksom inget att diskutera. 


Igår körde vi nästan hela dagen. Vi hade Santa Barbara som vårt mål, och vi stannade och åt lunch i Santa Cruz, men det mörknade snabbt och redan vid åttatiden var det fullständigt kolsvart på vägarna. Det kändes otryggt och osäkert, så när vi nådde ett ställe som hette Pismo Beach stannade vi till och fick ett rum på ett Holiday Inn för endast 300:- per person. Vi hade fortfarande ca två timmar kvar till Santa Barbara, men det kändes onödigt och framförallt meningslöst att fortsätta, eftersom man ändå inte kunde njuta av utsikten på vägen. Jag har nog aldrig sett en sådan svärta på en väg, när man tittade i backspegeln var det som att stirra in i en svart vägg. Läskigt!


I morse började vi dagen med att ta en promenad på stranden.

  

Det var sjukt hett i luften men vattnet är typ -18 så det gick knappt ens att doppa tårna. Vi körde vidare mot Santa Barbara och stannade till i det danska samhället Solvang där vi åt lunch. Världens äldsta och mest förvirrade servitris betjänade oss, och hon gjorde fel både med drickorna, maten och notan. Men hon hade en dansk nationaldräkt på sig, och hon var extremt söt. 

      

På vägen från Solvang till Santa Barbara körde vi i bergen, vi vet knappt vilka men det var HÖGT, kurvigt, brant och jävligt häftigt! Riktiga James Bond-miljöer, och det var svårt att både hålla koll på vägen och på utsikten.


Väl framme i Santa Barbara visade sig staden vara den svåraste hittills att köra i, jag blev tutad åt och jag skrapade upp navkapseln, som sagt. Vi hade problem med att hitta ett hotellrum, det var fullt på Holiday Inn och överallt annanstans kostade det minst 200 dollar för en natt. Nu har vi slutligen hamnat på ett litet rum i gammaldags mormors-stil, och natten gick dessutom loss på 169 dollar, men det var det bästa vi kunde hitta. Det är tydligt att det här är en riktig turiststad, men här är åtminstone väldigt fint, varmt och med palmer längs med gatorna. 


Imorgon bär det av mot San Diego där vi ska stanna i två nätter. På återhörande.

Ovido - Quiz & Flashcards